Lär känna styrelsen: Fabian Andark

Publicerad: 11 oktober 2024

Vem är Fabian Andark och hur blev Fabian Bajare? 

Fabian, 30 bast, är en glad Södermalms bo tillika Bajare som växte upp i Södertälje. Även om jag minns hur Södertäljesonen Kennedy gjorde mål i guldmatchen mot Örgryte (som jag såg hemma hos min moster, ett stenkast från Bårsta), så började mitt hjärta slå för Bajen på riktigt i tonåren. Då började polare från Södertälje och Stockholm ta med mig på ett par matcher här och där, vilket snart ledde till säsongskort och ett växande engagemang.

Vad betyder Bajen för dig?

För mig är Bajen vänskap, värme, gemenskap, karneval, ilska, frustration, sorg och en enorm kärlek. För mig är Bajen livets alla känslor samlade i ett och samma rum i en kaotisk blandning.

Sysselsättning utanför Bajen? 

Jobbar för och investerar i techbolag.

Berätta om din tid hittills i BF och hur länge du har suttit i styrelsen. 

Jag valdes in i BF vid årets årsmöte i mars. Sedan dess har jag försökt att delvis lära mig av de mer erfarna ledamöterna om hur styrelsearbetet i BF går tillväga, men också involverat mig så mycket och ofta jag har kunnat i de frågor där jag kan vara behjälplig. Jag är delaktig i socialamedier-gruppen, så en tredjedel av inläggen i våra kanaler är författade av mig.

Vad fick dig att vilja engagera dig i BF och vad är ditt huvudsakliga arbetsområde inom styrelsen? 

Jag har många vänner som tidigare har varit engagerade och involverade i BF och deras arbete inom BF och den påverkan det har haft på Hammarby i stort inspirerade mig att ställa upp när jag fick förfrågan inför året. Jag arbetar främst med SoMe samt som kontaktperson för Hammarby Bandy och Hammarbys damlag.

Vad tycker du är den viktigaste frågan för BF just nu? 

Att, som alltid, värna och arbeta för supporterkulturen inom Hammarbys olika sektioner. 

Var hittar man dig oftast på matcherna? 

Det varierar väldigt mycket, men oftast kan ni hitta mig på 130, västra ståplats eller  norra nedre.

 

FAKTARUTA 

Favoritspelare genom åren? 

Det är svårt att inte nämna nån av de många Södertäljelirarna vi har haft. Kennedy och Besara har båda representerat Bajen och Södertälje på ett otroligt sätt.

Favoritramsa?

“I våra hjärtan vi känna, att här hör vi hemma, på Södermalm”.

Favorittifo? 

“Här är Hammarbys A-Lag, Här är Hammarbys Fans” från derbyt hemma mot aik 2019. Eller Vraket mot dif från derbyt mot dif 2015.

Bästa bortamatchen? 

Om derbyvinster inte räknas så väljer jag, trots förlust, Basel borta 2021. Det var en otrolig match och upplevelse på läktaren och på stan. Åh Hammarby psykos, marschen genom stan till arenan och ett Europa som fick träffa Bajen. Det var också en av de första bortamatcherna efter ett års pandemi som jag åkte på. 

Bästa Bajenminne? 

Trots frånvaron från läktaren ligger cupguldet 2021 givetvis nära hjärtat. Den euforin, den festen och den kärleken som uppstod på Söder efter ett års pandemi var något utöver det vanliga.

Längst upp på din shitlist? 

Fredrik Reinfeldt och Andrea Möllerberg.









Tillbaka